ZOEKEN:

GUIGANG 贵港

 photo 73b69959.jpgGuigang ligt in het zuiden van China, in de provincie Guangxi. De stad ligt op de Xunyu Vlakte ten noorden waarvan de Liyu-rivier in de Yu-rivier stroomt. Guigang is zowel een stad als een prefectuur. Er wonen in de prefectuur 4,4 miljoen mensen, waarvan het grootste deel Han-Chinezen. In de stad zelf wonen 300 tot 400 duizend mensen. Guigang ligt circa 2 uur rijden ten oosten van Nanning.

De Xunyu Vlakte waarop Guigang ligt loopt van het noordwesten geleidelijk naar beneden richting zuidoosten. Er heerst een subtropisch monsoen-klimaat. Januari is de koudste maand met circa 12°C; in juli is de gemiddelde temperatuur 29°C.

Guigang heeft een relatief grote rivierhaven. Doordat de stad via de Yu-rivier is verbonden met de Xi-rivier en verder met Guangzhou, vestigen er zich steeds meer bedrijven die profiteren van de goedkope arbeid in de regio.

Xishan 西山

Circa 70 km ten noordoosten van Guigang ligt Guiping (桂平). Het Xishan Natuurgebied ligt even ten westen van Guiping. Het staat bekend om zijn rotsformaties, waterbronnen en geurige thee. In het gebied stonden vroeger enkele boeddhistische tempels en daarvan resteert nog een aantal gebouwen.

Kreeftskeerkring Park

In de plaats Shiju, 8 km ten oosten van Guiping is het ‘Tropic of Cancer Sign Park’ te vinden. De lijn is hier 20 meter lang en 5 cm breed. Als u op de lijn staat, dan zou u geluiden bijzonder klankrijk horen.

Andere bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden zijn de Nanshan Tempel en de Dateng Kloof.

TOURS MET GUIGANG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens