ZOEKEN:

QINGYUAN 清远

Qingyuan ligt 80 km ten noorden van Guangzhou in de provincie Guangdong, tussen de delta van de Parelrivier en de berggebieden in het noorden van de provincie. In de prefectuur Qingyuan wonen 3,7 miljoen mensen, in de stad 1,5 miljoen. Qingyuan bevat mooie natuurgebieden en die maken het gebied vooral aantrekkelijk voor uitstapjes vanuit de grote steden zoals Guangzhou en Hongkong.

Qingyuan-stad 清远市

De stad Qingyuan bestaat uit het oudere deel Qingcheng (清城) met ca. 800.000 inwoners en het nieuwere Qingxin (清新) met ca. 700.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in/bij de stad zijn o.a. de Taihe Grot (太和古洞, Taihe Gudong) en de Songlin Ecologische Tuin (松林生态园, Songlin Shengtai Yuan), beide aan de noordwest-zijde van Qingxin.

De Huangteng Kloof (黄腾峡) ligt 10 km ten noordoosten van Qingxin. Het is een mooi gebied waarin met rafts tochten gemaakt kunnen worden.

De Feilai Tempel (飞来寺) ligt 20 km ten oosten van Qingcheng, bij de rivier de Beijiang. De grote boeddhistische tempel dateert uit 520, maar is vele malen herbouwd, uitgebouwd en gerenoveerd.

Vlak bij de Feilai Tempel is Feixia (飞霞风景名胜区, Feixia Fenging Mingshengqu), een toeristenzone met de Feixia-berg, rotsen en enkele oude gebouwen aan de rivier.

Yingxi Fenglin 英西峰林

De Yingxi Fenglin Corridor ligt tussen de steden Jiulong (九龙) en Huanghua (黄花), 77 km ten noorden van Qingyuan. Het gebied wordt gekenmerkt door zo’n duizend karstpieken waartussen een rivier stroomt. Het landschap is er prachtig. Behalve de grillig gevormde karstbergen zijn er grotten, bamboebossen en traditionele boerenhuizen te zien.

Yingde 英德

Yingde is een stad (en stadsprefectuur), 80 km ten noordoosten van Qingyuan. De bezienswaardigheid van Yingde is het Baojing Paleis (宝晶宫, Baojing Gong), een complex van karstgrotten in een baai van de Beijiang-rivier. Bij de grotten staat ook de Baojing Tempel (宝晶祖庙, Baojing Zu Miao).

Nanling Natuurreservaat

Het Nanling National Nature Reserve (南岭国家级自然保护区, Nanling Guojia Ji Ziran Baohu Qu) ligt 170 km ten noorden van Qingyuan. Het natuurreservaat in het Yangshan District bevat de hoogste berg (1.902m) van Guangdong. In het natuurreservaat zijn mooie natuur, bronnen, watervallen en enkele dorpen van de Yao-minderheid te vinden.

Lianzhou 连州

Lianzhou ligt 175 km ten noorden van Qingyuan. De Lianzhou Ondergrondse Rivier (连州地下河, Lianzhou Dixia He) ligt 26 km ten noordoosten van de stad Lianzhou, bij het dorp Dadong. Het gebied staat bekend om zijn fraaie karstlandschap, grotten en daarin de ondergrondse rivier.

Sanpai 三排

Het Yao-dorp Sanpai ligt tegen de berghelling van de Sanpaishan, 11 kilometers ten zuiden van Liannan (连南) en 163 km ten noorden van Qingyuan. Het is een van de plekken waar u kunt kennismaken met de gewoonten en cultuur van de Yao-minderheid. Het dorp is gebouwd in authentieke stijl, maar het is doordat het openstaat voor bezoekers wel veranderd. De bamboepijpen die u ziet zijn de waterleiding. Sanpai staat ook bekend om de lokale rijstwijn die er wordt gebrouwen.