ZOEKEN:

DONGGUAN 东莞

Dongguan is een stad en een prefectuur (met bijna 2 miljoen inwoners) even ten oosten van Guangzhou in de provincie Guangdong in het zuiden van China. Het is zowel vanuit Guangzhou als vanuit Hongkong gemakkelijk bereikbaar per trein, bus of auto. Er is een groot tentoonstellingscentrum waar beurzen worden gehouden. Het heeft ook een reputatie als uitgaanscentrum.

Dongguan geldt als een groot productiecentrum voor de export. In recente jaren heeft het stadsbestuur meer oog voor het milieu en wordt er in de stadsplanning rekening gehouden met duurzaamheid en het belang van open ruimtes en groen in de stad.

dongguan05De Dongcheng Avenue (東城大道) is het centrum als het gaat om winkels en restaurants. Niet ver daarvandaan is ‘bar street’ met diverse clubs, bars en karaokecentra (dat kan een club zijn waar een familie of groep vrienden een kamer huurt en zich vermaakt met zingen; het kan ook een club annex sauna zijn waar dames bepaalde diensten aanbieden; ook daarin heeft Dongguan een reputatie).

In het Wanjiang District is de enorme Huanan Mall, een van de grootste winkelcentra van China. In het Humen District van Dongguan is de Huanghe Fashion Town. Hier zijn kleding en textiel groothandels gevestigd. De producten gaan naar Hongkong en naar de hele wereld.

De traditionele producten van Dongguan zijn rijstnoedels, Humen, krab, Wanjiang tofu, Houjie gerookte worst, Baisha eenden, vuurwerk en strohoeden.

Dongguan Keyuan

Dongguan heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden. De Keyuan is een van de vier meest beroemde tuinen uit de Qing-dynastie in Guangdong. De tuin is aangelegd in 1850 en omvat een gebied van meer dan 2 ha. Er staan diverse gebouwen, waaronder een diaolou (versterkte toren). In de tuin is ook het Keyuan Museum. Dat is gewijd aan de Lingnan traditionele schilderschool.

Humen

Humen (虎门) is nu vooral bekend om de gelijknamige brug, de langste hangbrug in Guangdong. Het ligt ten zuidwesten van het centrum van Dongguan en was vroeger een apart plaatsje aan de Parelrivier. Het speelde een belangrijke rol in het controleren van de scheepvaart richting Guangzhou en dus ook in de Opiumoorlogen in de 19e eeuw. Bezienswaardigheden zijn de Humen Kannonnen Terrassen, de Opium Vijvers, het Zeewerf Museum, de Weihai Haven en het Humen Park.

Weiyuan Eiland

Het Weiyuan Eiland ligt bij de Humen Brug. Het is een groot eiland van 21 km² in de mond van de Parelrivier en wordt ontwikkeld als recreatiezone. Op het eiland staat het Marine Museum.

Nanshe

Ten oosten van het centrum van Dongguan ligt Nanshe (南社), dat bekend is om zijn oude huizen en tempels (zie stedeninfo Nanshe).

HOTELS

TOURS MET DONGGUAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens