ZOEKEN:

DANXIASHAN 丹霞山 (SHAOGUAN 韶关)

Danxiashan is een berggebied van circa 300 km² in het noorden van de provincie Guangdong. Op de berghellingen zijn subtropische bossen en er zijn bijzondere rotsformaties te zien. De stad Shaoguan (220 km van Guangdong) is voor veel reizigers de uitvalsbasis om Danxiashan te gaan verkennen. Formeel is Danxiashan onderdeel van de stadsregio Shaoguan.

Danxiashan wordt al sinds 1988 binnen China erkend als een belangrijk natuurgebied. Sinds 2004 heeft het ook de status van een ‘World Geopark’. Danxiashan telt meer dan 380 roze-rode zandstenen pieken, waarvan de hoogste tot 409 meter reikt. Vulkanische activiteit zo’n 65 miljoen jaar geleden heeft het gebied zijn vorm gegeven. Ongeveer 23 miljoen jaar geleden werd het door geomorfische beweging opgeheven en ontstonden de de bergen. De bergen zijn bedekt met groene subtropische bossen en door het gebied meandert de Jinjiang-rivier. Danxiashan heeft alles in zich om een natuurlijke bezienswaardigheid te worden. Dit ‘Rode Steen Park’ biedt de meest schitterende landschappen.

MABA

Het plaatsje Maba ligt tussen Shaoguan en Pingshi. Maba is onder kenners vooral beroemd vanwege de Maba Man, een mensachtige (enigszins vergelijkbaar met de Neaderthalers in Europa), waarvan de resten zijn gevonden in Lion Rock bij Maba. Hij leefde hier ongeveer 160.000 jaar geleden. De plek is nu een park met een klein museum en de mogelijkheid om de grot te bekijken.

Nanhua Tempel

Bij Maba staat ook de grote Nanhua Tempel, een boeddhistisch klooster dat in 502 is gesticht. De meeste huidige gebouwen zijn uit de Ming- en Qing-dynastieën. De Nanhua Tempel behoort tot de Chan stroming in het boeddhisme, een stroming die onder de naam Zen vanuit Japan bekend is geworden maar zijn oorsprong had in China.

PINGSHI

De stad Pingshi (坪石镇) ligt aan de Wujiang-rivier in het Lechang-district van de stad Shaoguan, helemaal in het noorden van de provincie Guangdong. Pingshi is een spoorwegknooppunt op de lijnen Beijing-Guangzhou en Wuhan-Guangzhou.

TOURS NAAR DANXIASHAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens