ZOEKEN:

夏河德吉园宾馆 (Xiahe Deyiyuan Binguan)

Xiahe – Nirvana Hotel

Het Nirvana Hotel opende in 2013 in Xiahe (Labrang). Het hotel is in boutique stijl ingericht in de lokale Tibetaanse sfeer. Het Nederlands-Tibetaanse echtpaar achter dit hotel wil de gasten deelgenoot maken van de beleving van de Tibetaanse cultuur. De service is goed en door de staf wordt Engels, Chinees, Tibetaans en (als Clary aanwezig is) Nederlands gesproken.

Het hotel heeft 20 warm aandoende en in stijl ingerichte gastenkamers, die niet zeer luxe zijn, maar wel alle comfort bieden dat reizigers een aangenaam verblijf garandeert. De kamers hebben verschillende kleuraccenten: bordeaux rood, paars of warm oranje. Er zijn 11 doubles (tweepersoonsbed) en 9 twins (twee bedden). De houten bedden zijn handgemaakt en hebben matrassen, lakens, dekbedden en kussens van goede kwaliteit. De kamers hebben een mooie donkere laminaatvloer en zijn voorzien van een veilige deur met kaartslot, verwarming, een flatscreen televisie, en een badkamer met toilet, glazen douchecabine, een handgemaakt houten wastafelkastje, en een mooi gevormde en geschilderde wastafel.

Het hotel heeft een restaurant waarin Tibetaanse specialiteiten en ook de Chinese keuken wordt geserveerd en er zijn westerse gerechten (waaronder zelfgemaakte soepen, burgers en tosti’s) te verkrijgen. Een deel van het restaurant heeft een glazen dak, waardoor de lichtinval een bijzondere sfeer geeft. In de bar kunt u zich met een biertje, wijntje, cocktail of ander drankje heerlijk ontspannen en er is zelfs een echte koffiemachine die lekkere cappuccino, latte en espresso produceert. Andere hotelfaciliteiten zijn gratis wifi internet, computers met internet, verhuur van Chinese en westerse films op dvd, uitgebreide toeristische info en de mogelijkheid om tours in Xiahe en de omgeving te regelen.

Adres: 甘肃省夏河县雅鸽塘247号 (Gansu Sheng, Xiahe Xian, Ya Ge Tang 247 Hao)
Volg vanaf het dorp Xiahe de hoofdweg richting Labrang Klooster en sla net voor de brug (bij het Tibetan Overseas Hotel) linksaf; het is dan nog ruim 5 minuten lopen.