ZOEKEN:

Xiahe / Labrang | Sangke – Nirvana Resort

Het Nirvana Resort is een fraai gelegen eco-resort dat ligt op de graslanden van Sangke, even buiten Xiahe. Het is sinds 2019 open en behoort bij het Nirvana Hotel bij het Labrang Klooster. Het bestaat uit 12 chalets, ontworpen en gebouwd door Wandhikhar, die behalve hotelondernemer en touroperator ook een kundig timmerman is. Het heeft een ‘minimal chic’ uitstraling.

Wandhikhar groeide hier op en hij en zijn Nederlande vrouw Clary stellen zich ten doel om via duurzaam toerisme de graslanden te beschermen en banen te bieden aan leden van de lokale Tibetaanse semi-nomadische families.

​De chalets zijn maar liefst 60 m² groot, hebben een balkon met een zitje en een prachtig uitzicht over de graslanden. De chalets zijn geschikt voor 2 volwassenen en 2 jonge (<15j) kinderen en voorzien van een groot tweepersoonsbed of twee grote bedden. Er is ook een familie-chalet van 85 m² met drie bedden (geschikt voor 2 volwassen en 2 grotere kinderen). Iedere chalet heeft een sofa, een handgeweven Tibetaans tapijt, een televisie, complimentary thee, koffie en mineraalwater, en een badkamer met een goede douche. In ieder chalet ligt een vogelgids en een verrekijker is bij de receptie verkrijgbaar.

​Er is het ‘Sky bar-restaurant’ met plaats voor 65 personen in het geval van events. Het is gebouwd op een kleine heuvel, heeft grote ramen en een zeer fraai uitzicht. Er worden heerlijke maaltijden met lokale specialiteiten geserveerd en u kunt er genieten van een goed glas wijn, bier of andere versnapering. Er is hier ook wifi aanwezig.

Er worden trektochten in de omgeving, picknicks, bezoeken aan een Tibetaanse nomadenfamilie, en dagtochten naar het Labrang Klooster aangeboden. Ook kunnen transfers van/naar Xiahe, Xiahe Airport en Lanzhou worden verzorgd.