ZOEKEN:

HEZUO 合作 / ZOI གཙོས་གྲོང་ཁྱིར།

Hezuo (Zoi in het Tibetaans) is een moderne stad, vanouds een levendige Tibetaanse handelspost, in het zuiden van de provincie Gansu, 64 km ten zuidoosten van Xiahe (Labrang). Hezuo is de hoofdstad van de ‘autonome prefectuur’ Gannan. Het plaatsje is vooral een verkeerspunt. Het ligt op 2.886 meter hoogte. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Milarepa Tempel. In Hezuo is ook de Gansu Normal University for Nationalities, bedoeld voor de multi-culturele ontwikkeling in de regio.

De bergachtige Gannan Tibetaanse Autonome Prefectuur (甘南藏族自治州, Gannan Zangzu Zizhizhou) omvat een gebied van 41.000 km² en er wonen circa 650.000 mensen, 51% Tibetanen, 42% Han-Chinezen en 7% Hui. Behalve Hezhuo omvat Gannan de districten Lintan, Chone, Zhugqu, Tewo, Maqu, Luqu en ook Xiahe is een district van Gannan.

Milarepa Tempel

De 40 meter hoge en negen verdiepingen tellende Milarepa Tempel bevat prachtige muurschilderingen van Tibetaanse goden en religieuze voorstellingen. Milarepa (1052-1135) is een van de belangrijkste Tibetaanse mystici, geleerden en predikers. In de (donkere) toren zijn beelden, diverse thanka’s en muurschilderingen te zien. De verdiepingen zijn verder vrij sober ingericht. Bijzonder is dat op de verschillende verdiepingen geestelijk leiders van verschillende lama-boeddhistische denominaties worden vereerd. Voor de toren is een offerplaats. De tempeltoren behoort bij het Hezuo Klooster, ook wel het Anduo Milarepa Klooster (安多合作米拉日巴佛阁, Anduo Hezuo Milariba Fuge) genoemd. Het klooster dateert uit 1777. Het staat even ten noordoosten van Hezuo, op een hoogte van 2.984 meter.

TOURS MET HEZUO

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens