ZOEKEN:

敦煌山庄 (Dunhuang Shanzhuang)

Dunhuang – Silk Road Hotel ****

Het Silk Road Hotel (de Chinese naam vertaalt zich als Dunhuang Mountain Villa) werd gebouwd in 1995. Het ligt op een mooie plek, even (3 km) buiten Dunhuang en bij de Mingsha Zandduinen. Het hotel roept in zijn bouwstijl de tijd van de Tang-dynastie op, met zijn hoge daken, lange corridors, grote binnenplaats, het gebruik van natuurlijke materialen en met lemen muren die zo typisch zijn voor het noordwesten van China. Ook het meubilair is in de stijl van de Tang, Ming en Qing dynastieën. Tegelijk zijn de faciliteiten modern en comfortabel. Het geheel maakt een sfeervolle indruk.

Het hotel is gunstig gelegen voor bezoeken aan de Mingshashan en de Mogao Grotten, de twee belangrijkste bezienswaardigheden van Dunhuang.

Het hotel heeft allerlei verschillende kamers, variërend in stijl van een antieke villa, zoals de suites die in Ming zijn ingericht, tot moderne kamers met Chinese stijlelementen. Alle kamers bieden uitzicht op de gobi-woestijn en vooral de zonsondergang kan hier erg mooi zijn. De kamers zijn voorzien van airconditioning, ktv met satellietzenders, idd-telefoon, thee/koffie setje, minibar en een goede badkamer.

Het hotel biedt enkele restaurants, een coffeeshop, bar, sauna, massage en de mogelijkheid om te boogschieten.