ZOEKEN:

WUYISHAN 武夷山

De Wuyishan is een fraai berggebied in het noorden van Fujian. De hoogste piek is de Huanggang (2158m), die ligt op de grens van de provincies Fujian en Jiangxi. Al eeuwenlang is de Wuyishan een populaire plek voor bezoekers, vroeger wijze mannen die zich terugtrokken, nu de toeristen.

Hieronder een Chinese promotiefilm van Wuyishan:

Jiuqu-rivier

Een aangename manier om de Wuyishan te verkennen is een tochtje op een boot of bamboevlot over de Negen Zigzag Stroom (Jiuqu Xi). U ziet aan beide zijden fraaie landschappen met soms diepe kloven en pieken die worden weerspiegeld in het water.

Wuyi Tempel

De Wuyi Tempel dateert uit de Song, maar is na een grote brand in 1526 herbouwd. Hij is een van de grootste daoïstische tempels in China. De tempel is gewijd aan de God van de Bergen, die volgens de overlevering in 220 v.Chr. afdaalde uit de hemel na een vlucht op zijn witte paard. De God van Wuyi wordt sindsdien hier geëerd.

Jiulong

Ten noorden van de Jiuqu-rivier is een fraai gebied om te wandelen. Negen rotsen, de ‘negen draken’ (jiulong) vormen het decor van een vallei met theeterrassen. Achter een waterval ligt de Waterscherm Grot met daarin een houten tempel, die in de loop der tijden zowel daoïstisch, confucianistisch als boeddhistisch is geweest.

TOURS MET WUYISHAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens