ZOEKEN:

CIQIKOU 龙隐镇

Ciqikou (‘Porseleinhaven’) ligt in de stadsprovincie Chongqing, 14 km ten westen van de stad Chongqing, aan de oever van de Jialing-rivier, vlakbij waar de Jialing uitkomt in de Yangtze. Het plaatsje is weinig veranderd in de laatste decennia en biedt daardoor een blik op hoe het leven in Chongqing in het verleden was. In 1998 is Ciqikou daarom een beschermde plaats geworden.

Oude gebouwen

De meeste huizen in Ciqikou dateren uit de Ming en Qing. Ze hebben twee of drie verdiepingen en zijn gemaakt van hout, bamboe en bakstenen. Blauwe stenen en pilaren contrasteren met witte muren, rode deuren en ramen met lattenwerk. Lantaarns aan de poorten versterken de authentieke sfeer. Langs het dorp stroomt de Jialing-rivier, de levensader van Ciqikou. Ciqikou was een belangrijke rivierhaven en daardoor kon de commercie bloeien. Er zijn nog altijd veel traditionele winkels te vinden. Ook zijn er veel restaurants en theehuizen.

Porselein

Tijdens de Ming en Qing (1368 tot 1911) was Ciqikou bekend om het porselein dat hier werd geproduceerd. Er zijn maar liefst 20 antieke porseleinovens teruggevonden. Door het porselein veranderde de oude naam Longyin in Ciqikou (‘porseleindorp’).

Theehuizen

De theehuizen behoren tot de belangrijkste attracties van Ciqikou. Er zijn meer dan honderd theehuizen, ieder met zijn eigen karakter. Hier werden vroeger de zaken gedaan, hier kwam men met vrienden om te praten, en hier traden verhalenvertellers op en werd de lokale opera getoond.

Kunstnijverheid

Er zijn in Ciqikou ook veel ateliers waar schilders of artiesten gespecialiseerd in toegepaste kunstwerken. Daardoor biedt het plaatsje ook veel variëteiten indien u op zoek bent naar bijzondere kunstnijverheid. Een attractie zijn de Shu Borduurwerkplaatsen. Het borduurwerk uit Ciqikou is beroemd in heel China en u zult verbaasd staan over de snelheid en handigheid van de vrouwen als u een werkplaats bezoekt.

TOURS MET CIQIKOU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens