ZOEKEN:

北京四合宾馆 (Beijing Sihe Binguan)

Beijing – Sihe Hotel

Het Beijing Sihe ‘Courtyard Hotel’ is gevestigd in een 400 jaar oude, grote hofjeswoning (Siheyuan) aan de Dongsi Nanlu. Het was o.a. de woning van Mei Lanfang (1894-1961), een van de meest beroemde sterren uit de Peking Opera. Het huis is na een renovatie in 2005 omgevormd tot een hotel. Het ligt tien minuten lopen van de centrale winkelstraat Wangfujing en dus ook dichtbij het Tian’anmen Plein en de Verboden Stad.

De faciliteiten van het Sihe Hotel zijn een restaurant en bar, een vredige en sfeervolle tuin, wasserij service, zakencentrum met internetpc, kluisjes bij de receptie, verhuur van fietsen en een tourdesk.

Rond de fraaie en sfeervolle binnenhof en de buitenhof liggen de ruime kamers. Ze zijn in stijl ingericht met antieke meubels. De VIP kamer was vroeger de belangrijkste ontvangsthal. Hij ligt aan de noordkant en kijkt uit naar het zuiden. De VIP kamer is klassiek ingericht maar heeft modern comfort, o.a. airconditioning, televisie met satellietzenders, idd-telefoon en internettoegang, minibar en een waterkoker. Hij bestaat uit drie delen: een slaapkamer, een woonkamer en een badkamer. Aan weerszijden van de binnenhof zijn twee ‘executive’ kamers, met rozenhouten meubels waaronder een ‘luohan’ ligbank om gasten te ontvangen. Ook de ‘deluxe’ kamers zijn ingericht met antieke meubels en voorzien van alle modern comfort.