ZOEKEN:

北京九华山庄 (Beijing Jiuhua Shanzhuang)

Beijing – Jiuhua Grand Resort ****/*****

Het Jiuhua Grand Resort ligt circa 60 km ten noorden van Beijing in het district Changping. Het is een enorm complex dat vooral dient om de moderne, over wat geld beschikkende, Beijingse stadmens zich te laten ontspannen en om er conventies en seminars te houden. Er zijn vele zalen, geschikt voor meetings en partijen, en meer dan tien restaurants. Er zijn allerlei sportfaciliteiten en het Jiuhua biedt een uitgebreide en zeer diverse spa.

Jiuhua heeft allerlei kamers en suites. De kamers in vleugel 16 zijn van vijf sterren niveau. Ze zijn ruim, comfortabel ingericht en hebben een warme sfeer. Ze zijn voorzien van airconditioning, idd-telefoon, internetpoort, ktv met satellietzenders, minibar, kluisje en een uitstekende badkamer.

De kamers in vleugel 10 zijn van vier sterren niveau. Ze zijn voorzien van airconditioning, idd-telefoon, internetpoort, ktv met satellietzenders, minibar, kluisje en een badkamer met haardroger. Diverse kamers hebben uitzicht op de in klassieke stijl aangelegde tuin van Jiuhua.

In vleugel 9 zijn de kamers van standaard niveau, maar wel voorzien van alle gemakken.

Buiten het hoofdgebouw zijn nog enkele villa’s die in Japanse stijl zijn ingericht.

De faciliteiten in Jiuhua zijn zeer uitgebreid. Zo zijn er meer dan tien restaurants, waarin diverse regionale keukens van China zijn vertegenwoordigd, alsmede de Koreaanse en de Westerse keukens. Er is ook een restaurant gespecialiseerd in medisch voedsel.

Jiuhua beschikt over vele grote en kleine vergaderzalen en over allerlei winkels. Het resort beroemt zich op zijn spa, die door bronwater wordt gevoed. Er zijn allerlei soorten ontspannende en therapeutische baden mogelijk, alsmede allerlei behandelingen zoals massages.

Ook op het gebied van de sport is er veel mogelijk. Er is een groot binnenzwembad en een kinderbad, er zijn zes indoor tennisbanen, een boogschietbaan, een snookercentrum, darts, bowling, badminton, tafeltennis en een groot fitness centrum.