ZOEKEN:

金山宾馆 (Jinshan Binguan)

Beijing – Jinshan Hotel **

Het Jinshan Hotel ligt bij de ingang van de Jinshanling Grote Muur, circa 140 km ten noordwesten van het centrum van Beijing. Het is een twee sterren hotel, en het enige hotel dat buitenlandse gasten mag ontvangen in het gebied van Jinshanling. Van het hotel is het circa 20 minuten lopen, deels via trappen, voordat u op de Muur bent. Er is ook een kabelbaan. Het hotel is gebouwd in de lokale architectuurstijl van de Ming (1368-1644) en Qing (1644-1911, dat betekent in dit geval een centrale courtyard waarin de receptie en enkele suites zijn gehuisvest en diverse gebouwen van een verdieping met daarin 2, 3 of 4 kamers.

Het Jinshan Hotel heeft 62 en ruimte voor ongeveer 130 gasten. Een deel van de kamers is eenvoudig, met kleine badkamers met een douche zo ongeveer boven het toilet. Maar er zijn ook betere kamers, van 2-3 sterren niveau, met voorzieningen als een televisie, airco, idd-telefoon en een redelijk goede badkamer.

De hotelfaciliteiten zijn niet zo omvangrijk. Er is een eenvoudige receptie en daar tegenover een conferentiezaal, voorzien van breedband internet. In een apart gedeelte, 50 meter an de receptie, is een groot restaurant, met aparte ‘function rooms’. Voor het restaurant is een plein waar in de zomermaanden een terras is opgezet. Het restaurant heeft voorzieningen voor optredens en karaoke. Grenzend aan het hotel staat op een heuveltje een kleine tempel gewijd aan de lokale God van de Aarde.