ZOEKEN:

北京阅微庄四合院宾馆 (Beijing Yue Wei Zhuang Siheyuan Binguan)

Beijing – Double Happiness Courtyard Hotel ****

Beijing Double Happiness Courtyard

Beijing Double Happiness Courtyard

Het Beijing Double Happiness Courtyard Hotel is fraai gelegen in een hutong-buurt ten noordoosten van de Verboden Stad. U ervaart er het leven van alledag en de traditie van oud-Beijing. Het Chaoyangmen metrostation is dichtbij.

Het huis heeft een geschiedenis van 250 jaar. In de Qing-dynastie was dit het huis van de Chinese geleerde Ji Xiaolan. Het huis is in 2008 gerenoveerd en een hotel geworden. Daarbij heeft men geprobeerd de sfeer van vroeger terug te brengen. De aangename binnenhof staat vol met bloemen en planten.

De kamers zijn elegant in klassieke stijl ingericht, maar wel voorzien van moderne gemakken. Iedere kamer heeft Chinese meubels en kunstvoorwerpen. Maar ze zijn ook voorzien van een airconditioning, lcd-televisie, draadloos internet, een minibar, waterkoker, een kluisje en een goede badkamer met 24-uur warm water, een douche en een haardroger. De kamers zijn verdeeld in Single, Twin, Double, Deluxe Suite en Happy Family Room (3p). Enkele kamers hebben een balkon.

De hotelfaciliteiten zijn een restaurant, bar, internetcafé en coffeeshop met film/tv-hoek, (gratis) wifi internet, wasserij service, geldwisselbalie, verhuur van fietsen, en een tourdesk.