ZOEKEN:

北京精品酒店 (Beijing Jingpin Jiudian)

Beijing – Côté Cour SL

De siheyuan, hofjeswoning, is het traditionele huis van Beijing. De gebouwen zijn rond een binnenhof gelegen en bij woningen van rijke families waren er meerdere binnenhoven. Enkele traditionele hofjeswoningen zijn getransformeerd tot een boutique hotel, en het Côté Cour is daarvan een bijzonder fraai voorbeeld. Aan een hutong, een nauwe steeg, ligt deze sfeervolle accommodatie.

Rond een centrale tuin, compleet met een lelievijver in het midden, zijn 14 kamers en suites. Het interieur is authentiek in de klassieke stijl van Beijing, maar er is wel modern comfort aan toegevoegd, zoals een lcd-televisie en draadloos internet. Hier ervaart u ten volle de sfeer van het oude Beijing; een verblijf hier is een heel andere belevenis dan overnachten in een groot hotel in westerse stijl.

De faciliteiten zijn niet uitgebreid, er wordt een continentaal ontbijt geserveerd en er zijn drankjes te krijgen, maar voor lunch en diner moet u de deur uit. Dat laat onverlet dat het verblijf hier een zeer exclusieve ervaring is.