ZOEKEN:

Beijing – Commune by the Great Wall

De ‘Commune by the Great Wall’ wordt vaak beschreven als een museum voor moderne architectuur, een superieure oefening in de combinatie van landschap, thema’s en modern design. Architectuurliefhebbers vanuit de hele wereld reizen naar deze plek om het werk van twaalf prominente Aziatische architecten te bewonderen.

Om de Commune echt te ervaren, moet je er verblijven. Natuurlijk is het ook een beleving om rond te lopen door het park en de esthetiek van de fraaie gebouwen tegen de achtergrond van van het ruige Chinese platteland te aanschouwen. Maar het is nog heel wat anders om te ontwaken in een van de villa’s, door de ramen uit te kijken op het groene landschap en te worden omringd door de avant-garde interieurs en klassiek-moderne meubels van beroemde ontwerpers.

De originele 11 villa’s zijn luxe, experimentele landhuizen, grote huizen met vier tot zes slaapkamers. De samenwerking met Kempenski heeft geresulteerd in 31 nieuwe villa’s. Ze zijn ontworpen in de geest en stijl van de originele huizen, maar kleiner en meer geschikt voor de reiziger die alleen, met z’n tweeën of als gezin reist. In het Clubhouse zijn centrale voorzieningen zoals een restaurant en bar.

De ‘Commune by the Great Wall’ ligt bij Shuigan, niet ver van de Grote Muur bij Badaling, circa 1¼ uur rijden van het internationale vliegveld van Beijing en 1¼ uur rijden van het centrum van de stad.