ZOEKEN:

北京竹园宾馆 (Beijing Zhuyuan Binguan)

Beijing – Bamboo Garden Hotel ****

Het Bamboo Garden (Zhuyuan) Hotel staat ook bekend als het Tongsonglou. Het was vroeger, tijdens de Qing-dynastie (1644-1912) een adellijke woning met tuin. O.a. een minister van posterijen en de beruchte eunuch Li Lianying hebben er gewoond. Na 1949 woonden o.a. Dong Biwu en Kang Sheng hier. Na 1970 zijn er gebouwen met hotelkamers bij de traditionele gebouwen geplaatst. Maar de lay-out, waarbij de gebouwen zijn verbonden met lange overdekte gangen door de groene tuin met bamboe, rotsen en water, is behouden gebleven. Het werd in 1982 als hotel geopend en is in 2006 gerenoveerd. Het hotel ligt vlakbij de Drumtoren, dus een stukje ten noorden van de Verboden Stad, in een buurt met veel hutongs en niet ver van Houhai.

De 40 kamers zijn ruim en voorzien van alle gemakken, zoals en eigen badkamer, airco, zitje, wifi en tv. De kamers in gebouw 1 zijn ruim en met traditionele elementen ingericht. Ze hebben satelliettelevisie, internetaansluiting, minibar en een goede badkamer. Er is een mooie bruidssuite, in Pingyao-stijl. De kamers in gebouw 2 zijn kleiner en schaarser ingericht, ze hebben geen bad, alleen een douche.

De courtyard is mooi en groen. Het restaurant is stijlvol en er is ook een mooi theehuis. Andere faciliteiten zijn een zakencentrum met internetpc en geldwisselbalie.