ZOEKEN:

YIXIAN 黟县

YixianYixian ligt in Anhui, niet ver ten zuidwesten van de berg Huangshan (en ten noordwesten van de stad Huangshan). In het Yixian District liggen de mooie dorpen Mukeng, Xidi en Hongcun. Ze hebben een eeuwenoude geschiedenis en kenmerken zich door traditionele gebouwen uit de Ming en Qing dynastieën.

Mukeng 木坑

Het kleine dorpje Mukeng wordt geheel bewoond door de leden van een enkele familie, de familie Fu. Het dorp is vanaf de weg te voet bereikbaar na een wandeling van een klein uur door een heuvelachtig terrein en prachtige bamboebossen (木坑竹海, Mukeng Zhuhai). Deze bossen vormden het sfeervolle decor voor de filmopnamen van “Crouching Tiger, Hidden Dragon”. Van het dorp is het 25 minuten lopen naar het bamboebos.

Xidi 西递

Het oude dorp Xidi (西递古村落, Xidi Gu Cunluo) is 700 meter lang en 300 meter breed en wordt doorsneden door twee stroompjes. De hoofdweg loopt van west naar oost en er zijn twee parallelle straten en daartussen vele steegjes. Xidi heeft 124 beschermde traditionele huizen. In de architectuur is veel hout verwerkt. Xidi dateert al uit de 11e eeuw, maar de meeste huizen, vooroudertempels en tuinen aan de geplaveide straatjes dateren uit de Ming en Qing periodes. Het was de familie Hu die Xidi welvarend maakte. De Hu’s waren vanaf de 15e eeuw welvarende kooplieden en verwierven vanaf de 17e eeuw ook bestuursposten. Ze bouwden in Xidi diverse grote huizen. Xidi is, met Hongcun, sinds 2000 een Unesco Werelderfgoed.

Hongcun 宏村

Hongcun dateert uit de Song-dynastie. Ook hier zijn vele prachtige oude huizen te zien, waarin marmer en hout zijn verwerkt. Er zijn 132 huizen uit de Qing en één uit de Ming bewaard gebleven. U moet zeker een kijkje nemen in de Chengzhi Hal met zijn vergulde en zeer verfijnde houtsnijwerk. Langs de huizen stroomt water. Het geheel biedt een pittoreske aanblik. Het dorp is gebouwd in de vorm van een os, met de Leigang Heuvel als kop, twee bomen als hoornen, de vier bruggen over de Jiyin als poten en de huizen van het dorp als het lijf. Hongcun is, met Xidi, sinds 2000 een Unesco Werelderfgoed. In Hongcun werden diverse scenes voor de film “Crouching Tiger, Hidden Dragon” opgenomen.

TOURS MET YIXIAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens