ZOEKEN:

JINGXIAN 泾县

Jingxian is een district in de provincie Anhui. Jingxian valt bestuurlijk onder de stad Xuancheng (宣城). Het district Jingxian heeft 360.000 inwoners, verdeeld over 15 steden. Het districtsbestuur is in de stad Jingchuan, die ook Jingxian wordt genoemd en die 45 km ten zuidwesten van Xuancheng ligt.

Yingxian-papierfabriek1-Tan

Jingxian staat bekend als centrum voor de productie van papier. Hier werd het eerste rijstpapier (xuanzhi) gemaakt. U kunt er het Papiermuseum en werkplaatsen waar papier wordt gemaakt bezoeken. Jingxian is ook hét centrum van materialen voor de schilderkunst en kalligrafie in China, een duizenden jaren oude klassieke ambachtelijke kunst. Die tradities van het maken van schrijfgerei, rijstpapier, inkt, inktstenen en penselen worden nog steeds voortgezet.

Chaji 查济

Yingxian-Chaji02-TanRuomei-Chaji ligt 55 km ten zuidwesten van Jingxian. Chaji is een prachtig oud dorp met een geschiedenis van bijna 1400 jaar. Het is gebouwd op een heuvelrug tussen bamboebos. Een kronkelige rivier loopt tussen de huizen en ook door ieder huis. Het is niet alleen een schilderachtig dorp, maar ook de architectuur is bijzonder interessant om te zien. Het dorp heeft 15 oude bruggen en er zijn diverse vooroudertempels en boeddhistische tempeltjes.

Vanaf het moment dat u het dorp binnentreedt, krijg u het gevoel in een oud Chinees penseel-schilderij te zijn gestapt. De tijd is in Chaji stil blijven staan. Er rijden geen auto’s, maar er zijn wel rustplaatsen voor paarden en over gebogen bruggen wappert klimop en struikgewas boven helder stromend bergwater. Hoewel er inmiddels wel toegang voor het dorp betaald moet worden komen er nog weinig toeristen. Chaji is vooral een plek waar studenten van kunstacademie komen om het pittoreske landschap te schilderen.

TOURS MET JINGXIAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens