ZOEKEN:

HEFEI 合肥

Hefei is de hoofdstad van de provincie Anhui en ligt aan de samenloop van de noordelijke en de zuidelijke Fei-rivier (vandaar de naam) en ten noordoosten van het grote Chao Meer.

Hefei was door de eeuwen heen een kleine, provinciale marktstad. Tegenwoordig is het een grote, moderne stad en wonen er 3,3 miljoen mensen.

Anhui Museum

Het Anhui Provinciaal Museum (安徽省博物馆, Anhui Sheng Bowuguan) heeft als pronkstuk een 2000 jaar oud doodskleed van stukjes jade die met zilverdraad aan elkaar zijn geregen.

Bao Gong Tempel

Bao Zheng (Bao Xiben, 999-1062) werd geboren in Hefei en klom tijdens de Song op tot een machtig ambtenaar die werd geroemd om zijn eerlijkheid. In het Bao Gong Park (包公园, Bao Gong Yuan) bij de Bao-rivier is voor hem deze Herdenkingstempel (包公祠, Bao Gong Ci) opgericht. In het park staat ook het Zuivere Wind Paviljoen (清风阁, Qingfengge).

AnhuiXiaoyaojin Park

Op deze plek van het Xiaoyaojin Park (逍遥津园) vond aan het einde van de Oostelijke Han-dynastie (3e eeuw) een grote veldslag plaats. Generaal Zhang Liao van Wei streed hier tegen generaal Sun Quan van Wu. Nu is het een park met een meer en theehuizen, het Xiaoyao Paviljoen (逍遥阁, Xiaoyao Ge), een pretpark en het Drie Koninkrijken Historisch Centrum.

Mingjiao Tempel

Ten zuiden van het park staat de Mingjiao Tempel (明教寺, Mingjiaosi). Hij dateert uit de Tang (618-906), maar werd in de 19e eeuw tijdens de Taiping Opstand verwoest en daarna weer opgebouwd.

SANHE 三河

Het oude plaatsje Sanhe ligt 44 km ten zuiden van Hefei, ten oosten van het Chau Meer. Sanhe betekent ‘drie rivieren’; hier komen de Fengle, Hangfu en Xiaonan samen. Sanhe heeft meer dan 180 gebouwen uit de Ming en Qing, vaal met witte muren, grijze daken en rode pilaren. Hier de meest opmerkelijke gebouwen:

  • Tongxinglong was de groothandel in rijst, zout en stoffen van de gebroeders Liu. Het grote gebouw bevat 5 binnenhoven.
  • Dafu Mansion was het huis van de lokale bestuurder en laat zien hoe een ‘mandarijn’ eeuwen geleden leefde.
  • Huis van Yang Zhenning (1922-). Hij staat ook bekend als Chen-Ning Yang en is een beroemde natuurkundige, die in 1957 de Nobelprijs won. In 1937 verhuisde de familie naar Sanhe vanwege de Japanse inval. In 1944 kreeg hij een beurs voor de VS en bleef daar werken en wonen.
  • Crane Cottage is het voormalige huis van Liu Bingzhang (1826-1905), een beroemde generaal tijdens de late Qing. Zijn familie bezat vele huizen in Sanhe.
  • Xiangu Hal is door rijke kooplieden gebouwd ter ere van Xian Gu, een godin die voor dochters zou zorgen.
  • Perzikbloesem Eiland is een klein driehoekig eiland tussen de Hangfu en Lefang rivieren met perzikbomen en wijnranken.
  • Wangyue Pagode is een 37 meter hoge pagode, met daarin historische artefacten, naast de Wangyue Brug.
  • Dong Yinchu Centrum, genaamd naar de staatsman Dong Yinchu, is het Dong familiehuis. Het bevat materiaal over de familie Dong en over de geschiedenis van Sanhe.
  • Huis van Sun Liren is waar deze bekende Guomindang-generaal woonde.

TOURS MET HEFEI

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens