ZOEKEN:

China is een van de veiligste landen ter wereld om in te reizen. Chinezen zijn beter noch slechter dan enig ander volk. Echter, door de grote sociale controle en – mogelijk – de zeer strenge straffen die gehanteerd worden, is de criminaliteit laag, maar is de laatste jaren stijgende. Ook in China maakt de gelegenheid de dief. Dit betekent dat u uw kostbare spullen het beste kunt opbergen in een kluisje in uw hotel (in de betere hotels vrijwel altijd beschikbaar) en als u onderweg bent bij u moet dragen op een veilige manier. In specifieke toeristensteden (bv. Xi’an) is het vooral op drukke punten oppassen voor zakkenrollers.

Vergeleken met veel andere landen wordt u in China relatief weinig lastig gevallen door mensen die u iets proberen te verkopen. Dit verschilt natuurlijk per stad. Door de bank genomen is China echter een land waar u rustig kunt rondlopen, terwijl u slechts met nieuwsgierigheid of onverschilligheid wordt bejegend.

Ook van alleen reizende vrouwen is de algemene reactie dat er vrijwel geen land ter wereld is waar ze zich zo veilig voelen als in China.